onsdag 22. oktober 2014

Fortellingen om Rihanna


Forfatter: Celine Irgens Agaard
Forlag: Kagge forlag
Utgitt år: 2010

20.februar 1988 skjer det, da blir Robyn Rihanna Fenty blir født. Hun vokste opp på den karibiske øya Barbados med en far som selger og en mor som regnskapsfører. Rihanna hadde litt lysere hud enn sine jevnaldere, men ellers skilte hun seg ikke ut i venneflokken. At hun skulle bli en av verdens mest populære kvinnelige artister var det ingen som hadde forestilt seg.

Rihanna hadde en annerledes oppvekst enn andre. Hun hadde en far som var alkoholisert og misbrukte narkotika og en mor som jobbet så mye. Det  var det tøft å være Rihanna. Hun grudde hun seg til å komme hjem fra skolen. Det var sjelden fred rundt middagsbordet, høylytte krangler mellom foreldrene ble en del av hverdagen for Rihanna og brødrene hennes. Foreldrene til Rihanna skilte seg da hun var 14. Dessverre for Rihanna var heller ikke dagene på skolen noe lyspunkt. Hun var langt fra den populære jenta og ble mobbet store deler av skoletiden.

Da hun var 15 år var hun med i en konkurranse, både foreldre og elever forsto hvilket talent hun hadde. Hun ble introdusert får produsenten Evan Rogers. Så godt likte han stemmen til Rihanna at han ville møte henne personlig til en audition. Han ville satse på henne og fikk platekontrakt som 16-åring.
Etter hvert som Rihannas samarbeid med Jay-Z stadig ble tettere, begynte ryktene å gå om at Rihanna hadde hensikt å stjele Beyoncés kjæreste. Men etter hvert begynte de å si at de var kjærester.
Så en kveld skjedde det som aldri skulle skje. Chris Brown går løs på Rihanna og banker henne opp.
Rihanna ble etterlatt bevisstløs og forslått med blåmerker i ansiktet, blodig nese og sprukket leppe.
Det ble tøffere enn hun hadde forstilt seg, og tappet henne får krefter. Hun brukte låtskrivingen til å bearbeide det som hadde skjedd.
Dette var en veldig bra og spennende bok om et idol som nå er 26 år og fortsatt er en av verdens beste artister. Ei bok som har mange sterke episoder og gjør inntrykk. Ei bok om en artist som alltid har gitt en hjelpende hånd til de syke. Jeg anbefaler boka de fleste å lese boka, den passer godt for de mellom 10-17 år.

Anbefalt av Liina, 6A


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar